Za narudžbe vrijednosti iznad 100KM dostava je BESPLATNA!

ANTIPARAZITNA TERAPIJA - SET

70,50 KM
Dostupnost: DOSTUPNO

FAVEDA ANTIPARAZITNA TERAPIJA- čišćenje organizma od parazita. Kombinacija pelina, crnog oraha i klinčića omogućava, da se unište ne samo paraziti, nego i njihove ličinke i jajašca.

ŠIFRA: 510176464
BARCODE: -

 

KOME SE PREPORUČUJE ČIŠĆENJE OD PARAZITA?
Čišćenje od parazita preporučuje se svima. Bez obzira na nivo naše higijene podložni smo uticaju parazita i mogučnosti njihovog lakog ulaska u naš organizam. Istraživanja Američkog Nacionalnog Instituta Zdravlja (National Institute of Health) pokazala su da muškarci u svom tijelu imaju prosječno 1 kg parazita dok žene imaju nešto manje. Također su dokazali da se paraziti mogu nalaziti ne samo u crijevima, kako je kod nas ustaljeno mišljenje, nego i u bilo kojem drugom organu (jetri, srcu, mozgu, plućima) ljudskog organizma. Tako da se svima, pa čak i djeci starijoj od 4 godine preporučuje, kao preventiva čišćenje organizma jednom godišnje.

Naročito se preporučuje ljudima koji osjećaju neke tegobe kao što su slabost, nesanica, gubitak apetita, ako ste skloni alergijama i u svim drugim slučajevima, kada vam je oslabljen imuni sistem organizma.

Kako paraziti utiču na naše zdravlje?

Naš organizam najčešće živi u „simbiozi“ s našim bakterijama, virusima i parazitima. Pošto paraziti „kradu“ našu hranu, vitamine, minerale, proteine i ispuštaju toksične materije koje potpomognute vanjskim uticajima, stresom, lošom i poremećenom ishranom oštećuju naš imuni sistem.

Padom imuniteta lanac puca i naš organizam pokazuje simptome različitih bolesti (astma, alergija, glavobolja, anemija, bolesti srca, artritis, anoreksija, tumori, cistitisi) ili običnih tegoba tipa umora, nesanice, blage nervoze…

KAKO DJELUJE ANTIPARAZITNA TERAPIJA?
CRNI ORAH (JUGLANS NIGRA)
Crni orah su koristili Indijanci u Americi kao anti-parazitni, anti-bakterijski, antivirusni i anti-gljivični lijek. Njegovi aktivni sastojci su jugloni, tanini i jod. Tinktura Crnog oraha ubija odrasle parazite.

PELIN (ARTEMISIA ABSINTHUM)
Poznat kao vermicidal (supstanca ili agens koji se koristi za ubijanje crva, koristi sa za ubijanje parazitskih crijevnih crva) i pomaže slabu i neaktivnu probavu. To povečava kiselost želuca i proizvodnju žuči. Pelin kapsule ubijaju parazite u fazama larvi.

KARANFILIĆ (EUGENIA CARYOPHYLLATA)
Djeluje: Anti-parazitski, anti-gljivično, antivirusno i anti-upalno. Također, uklanja bol. Kapsule karanfilića uklanjaju jaja parazita.

Kombinacija pelina, crnog oraha i karanfilića omogučava, da se unište ne samo paraziti, nego i njihove ličinke i jajašca. To je vrlo bitno, jer ako ostanu jajašca, uskoro će se iz njih pojaviti novi paraziti.

Moraju se koristiti zajedno kao jedinstveni tretman. Izbacivanjem parazita izbaciti će te i njihove toksine, kao što je amonijak.