Za narudžbe vrijednosti iznad 100KM dostava je BESPLATNA!

EPIPROSTOL kapsule sa ekstraktom vrbovice

13,60 KM
Dostupnost: DOSTUPNO

EPIPROSTOL- kapsule sa ekstraktom biljke sitnocvijetne vrbovice za tretman i održavanje zdravlja prostate i urogenitalnog trakta

ŠIFRA: 510176526
BARCODE: -

Ekstrakt vrbovice
Poklonici tradicionalne medicine tvrde da je najbolji lijek za prostatu vrbovica (Epilobium parviflorum), u narodu poznata i kao svilovina, mala ili bijela mlječika, crveni noćurak, vrbova ružica. Posjeduje izuzetno antiseptičko, antibakterijsko i antiupalno svojstvo, a pojedini travari tvrde da ima i antikancerogenu moć.

Kada su upale u pitanju, posebno je efikasna u liječenju bešike, bubrega i bakterija u urinarnom traktu.

Iskustva osoba koje imaju bolesnu prostatu, ali i druge organe urinarnog trakta, pokazuju da im ova biljka može donijeti izlječenje i vratiti u zdravo stanje. Naročito se pokazala efikasnom kod problema se mokrenjem, koji su uzrokovani uvećanjem i upalom prostate.

Kako pomažu ove kapsule?
Pomaže i kod drugih tegoba vezanih za prostatu, posebno kod akutnog prostatitisa izazvanog bakterijom ešerihijom koli, klebsielom, proteusom.

Kod pacijenata koji su operisali prostatu, čaj od vrbovice uklanja osjećaj pečenja i ostale tegobe koje se javljaju u postoperativnom periodu.

Kapsule sa ekstraktom vrbovice-EPIPROSTOL domaćeg proizvođača fitofarmaceutskih proizvoda CYDONIA nudi praktično rješenje kod upalnih stanja prostate i benigne hiperplazije prostate(uvećanje prostate).

Jedna kapsula ektrakta vrbovice EPIPROSTOL zamjenjuje 20 šolja čaja od vrbovice.

Doziranje:
Jednom dnevno poslije jela i dostupan je u apotekama širom Bosne i Hercegovine.

Epiprostol – aktivni sastojci:
Vrbovica (Epilobium parviflorum) ekstrakt u Epiprostolu sadrži mnoge aktivne sastojke kao što su: Enotein A i B, Kvercetin, Beta sitosterol, Kamferol, Miricetin, Provitamin A i vitamin C.

Sastojak koji se smatra najvažnijim za povoljan učinak ekstrakta Epilobium parviflorum, za održavanje zdravlja prostate je makrociklični elagitanin Enotein B.

Upotrebom jedne kapsule EPIPROSTOL dnevno pomaže održavanju zdrave prostate i urinarnog sistema u cjelini.